Så har jag börjat så smått att bygga mitt bibliotek med ”Stock Music”, ”Corporate Music” eller vad man nu vill kalla det.

Några tester på låtar har jag lagt upp på Soundcloud och på kommande dedikerande sida som du kan hitta här:

Bakgrundsmusik By Bengtsson

Min tanke är att försöka skapa minst 10 alster / månaden vilket inte borde vara en omöjlighet. De bibliotek som verkar vara populärast är Pond5 & AudioJungle. De verkar lite sega och tjåpiga med vad som är bra eller dåligt dock, så en del spår kommer garanterat få avslag. Men det är bara att gilla läget och köra vidare på nästa idé.

Det som är så roligt med detta är att man kan göra vilken låt som helst, i vilken genre som helst, i vilken tidsepok som helst. För det finns alltid någonstans ett projekt som melodin ”kan” passa in i. Till exempel gjorde jag en vädligt basic eurodancelåt i helgen, 60 sekunder 90-tal med allt vad det innebär. Ingen superhit på långa vägar – men klart att den kan passa i sitt sammanhang. En sekvens i en TV-serie där någon går in på ett diskotek. En trailer för nåt 90talsaktigt eller vad som helst. Skall bli kul och se om den plockas upp av någon.