Jag har börjat snegla på att skapa bakgrundsmusik och musik till reklam. Allt började egentligen med att jag lyssnade på Morgonpasset i P3 och de diskuterade Moderaternas omtalade Reklam om Göteborg.

Det visade sig att de tagit ett klipp från en brinnande bil i Kanada och inte Göteborg. Men det jag fastnade för var den enkla musiken som låg i bakgrunden. Och med enkel menar jag inte att den var simpel utan att det hände inte så mycket i musiken.

Detta fick mig att fundera på alla 16 taktsidéer jag har i datorn och som aldrig blir något, då det saknas en vers, refräng etc etc. DESSA skall jag nu göra om och se om de kan bli bakgrundsmusiksmaterial. Då jag är med i STIM så finns det tyvärr vissa restriktioner kring detta – men jag har hittat ett antal sidor där jag kan marknadsföra mitt material och göra det tillgängligt för alla att ha med min Bakgrundsmusik till sina alster.

Det hade varit kul att få med någon låt på en reklam, TVspel eller TV-serie. (Film med för den delen). Jag satt igår kväll och började så smått bygga upp något och efter 2 timmar hade jag en 2 minuter lång bakgrundsslinga som fungerar för de flesta. Hoppas kunna hinna med att mixa den ikväll.

Jag kommer under våren bygga upp mitt bibliotek kring detta och skapa en sida för detta – så alla har möjlighet att investera i lite ”Musik By Bengtsson”.