Syns man inte på social media så syns man inte. Så är det idag och då är det bara att gilla läget.

Jag har själv funnits på sociala konton sedan MP3-scenen och Internet föddes känns det som. Självklart hade man låtar upplagda på mp3.com och senare myspace. Numera är det kanske soundcloud, spotify och youtube som gäller. Oavsett så måste man synas och helst överallt där ”fansen” finns.

Nu är jag personligen inte ute efter fans då jag själv inte är någon artist som behöver massa likes. Jag vill ju skriva låtar till artister som sedan kan synas på alla sociala plattformar. Men jag tycker ändå personligen om Soundcloud väldigt mycket. Denna plattform använder jag mest till att skicka idéer till mina kollegor jag skriver musik med så de snabbt kan streama idén om de är ute på äventyr eller om de vill ladda hem den och arbeta vidare på det.

Sociala kanaler

Nu när jag och Robert har börjat skriva låtar ihop så börjar vi såklart fundera på om vi skall använda plattformar som Soundcloud, Instagram & Facebook till att marknadsföra oss som låtskrivare. Och går det att ”skapa” sig ett namn den vägen som låtskrivare?

Oavsett vilken kanal så krävs det material som vi kan lägga ut. Vi har börjat så smått med Snurp-projektet där vi både skrivit & framfört låtarna. Dessa finns nu på Spotify, Youtube & Soundcloud. Så med små myrsteg börjar vi få lite content att visa upp.

En nackdel när det gäller musik är att man så gärna vill visa upp vad man gjort i studion, men samtidigt så vill man inte spela upp det då det finns en risk att ingen artist vill släppa låten som redan hörts. Exempelvis ryker ju eventuella inskick till Melodifestivalen eller Svensktoppen nästa om vi släpper låten på Soundcloud & Youtube.

Soundcloud

Jag har skapat ett nytt konto på Soundcloud där vi sakta men säkert kommer lägga upp låtar som vi skrivit ihop. Just nu ligger de två singlar vi släppt på Spotify & Youtube men framöver kommer vi lägga upp både klipp och andra låtar som vi kommer skapa.

Och snart kickar vi igång vårt Instagramkonto. Där skall vi försöka fylla på med bilder och videos från tillfällen då vi skriver musik, eller spelar in musikvideo.


Just nu har vi inte speciellt många följare eller likes. Och det ligger bara två bilder där. Men vi lovar att bli bättre på detta framöver. Nu skall jag istället ägna resten av söndagen med att sitta och bli klar med kommande Snurp-singel.