Jakten på den perfekta poplåten fortsätter och vårt tredje försök finns nu på bland annat Spotify. I ett lugnare tempo försöker vi skapa lite värme i höstmörkret med en vacker ballad. 

Isingel gata upp gata nerdén var från början mer hård, sommrig och uptempo men när Robert levererade texten kände jag rätt snabbt att detta kunde bli något helt annat. Så jag arrangerade om allting. Jag hade nyligen sett filmen G på någon TV-kanal och hade Vangelis ”I´ll find my way home” nynnandes i huvudet så arrangemanget fick lite av den touchen. Dock har vi mer piano i denna låten.

Nya produktionen

Robert sjöng in allt på nytt för att passa den nya produktionen och kom med ännu fler överraskningar i den nya versionen. Helt plötsligt fick låten en ”själ” och man kan nästan känna längtan och smärtan när det blåser kallt. Själv tycker jag att vi är på god väg att hitta den perfekta poplåten.

Singel blir video

I dagarna så skall vi påbörja arbetet med musikvideon till nya singeln. Både jag och Robert har massa roliga idéer kring den. Jag ser fram emot hur den kommer mottagas senare i höst. Det är roligt att arbeta med hela processen. Även om jag inte har ambitioner att vara en ”artist” så är det roligt att vara lekfull för en stund och glömma sitt 08-17 arbete.

Denna gången blir vi lite mer avancerade och kör med lite bättre utrustning till musikvideon. Våra första två videos är faktiskt inspelade med datorns inbyggda webkamera. Och det har ju fungerat bra. Men denna gången kör vi lite mer pro så att säga.

Singel nummer fyra?

Kommer det fler låtar med Snurp?

Det vet vi inte. Vi har ett gäng låtar som vi skriver på men om dessa kommer att lanseras under Snurp eller med en annan artist låter vi vara osagt. Jag sitter just nu och lyssnar på en riktigt riktigt bra låt jag & Robert skrivit med engelsk text. Den känns verkligen som den ultimata poplåten men frågan är om det inte passar någon annan än oss?

Eller skall vi redan börja tänka på att ”slå” utomlands? Chansen att få mer lyssningar på Spotify är ju såklart större om vi framför låtarna på ett världsspråk än att sjunga på svenska. Jag tror att låten skulle kunna slå med Snurp, men vår ambition i grunden är att arbeta som låtskrivare & producenter.

Men livet ändras ju hela tiden – så man kanske skall tänka om även där? Framtiden får utvisa.