I Fredags gick Regionfinalen i P4 Västmanland av stapeln och efter att juryn sagt sitt så fick alla SMS-röster ute i landet hjälpa oss att vinna.

Tilda vann efter en rafflande regionfinal där det var spännande till slutet. Trots att hon fått sig en förkylning och stämbanden inte var på topp så genomförde hon numret. Och det gick ju vägen. Programledaren fick till och med kontrollkolla resultatet då Tilda fick lika många röster som en annan deltagare. Men då Tilda fått flest SMS-röster så vann hon.

Tilda Svensktoppen nästa 2016

Foto: Eva Kleppe/Sveriges Radio.

Vi som skrivit, medverkat & producerat låten tackar Tilda och alla som röstat på henne. Detta är riktigt kul med tanke på att det inte gick lika bra i P4 Väst. Nu väntar vi spänt på att se om den ”stora” juryn plockar ut bidraget till den stora finalen i Augusti på Liseberg. 25 bidrag skall bantas ner till 8 eller 9 stycken. Jag kanske är färgad med jag tycker låten är såpass bra och förtjänar en plats i den stora finalen. På Sveriges Radio kan du läsa mer om finalen:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=112&artikel=6441474

Låten hittar du i min Spotifylista: SPOTIFY